dimarts, 15 d’abril del 2014


... El Dia Internacional del Llibre...


El Dia Internacional del Llibre és una conmemoració celebrada a nivell mundial amb l'objectiu de fomentar la lectura. A nivell internacional es promulgat per l'UNESCO, la qual ho feu per primera vegada en 1995, sent en 2008 més d'un centenar.
Va ser aquest dia l'elegit per ser El Dia Internacional del Llibre perquè coincideix amb la mort de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso dela Vega.
A més, també es El Dia del Dret d'Autor, que es va aprovar per La Conferència General de l'UNESCO, el 15 de novembre de 1995 a París. 
En altres llocs no és el 23 d'abril, encara que també el celebren: Regne Unit i Irlanda, el primer dimarts de març; Xile el 29 de novembre (encara que enguany és el 23 d'abril igual que als altres països); Uruguai el 26 de maig i Paraguai el 25 de juny.
És important recordar que també és la Diada de Sant Jordi, que commemora la mort d'aquest Sant en el 303. A Catalunya, representa el dia dels enamorats, i com a costum tradicional, es regala una rosa vermella com la sang a l'estimada, més tard, s'afegeix el costum de regalar un llibre al xic amb motiu del Dia del Llibre.
Aquesta celebració té una importància mundial, i a Espanya, es fan activitats literàries, per això, aquest dia té una importància tan gran, és l'únic dia en què la cultura es la protagonista.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada